Na području OBŽ 120 novih slučajeva: Preminulo osam bolesnika, 32 pacijenta na respiratoru

Hospitalizirano je 211 osoba, od čega je 168 u Osijeku i 43 u Našicama, a 32 pacijenta su na respiratoru. Preminulo je ukupno osam bolesnika, od toga je sedam s osječko-baranjskog područja, priopćeno je na današnjoj (ponedjeljak) press konferenciji županijskog Stožera.

O kapacitetima KBC-a Osijek govorio je zamjenik ravnatelja dr. Krunoslav Šego te je iznio kako je u petak s ravnateljem Županijske opće bolnice Našice dogovoreno povećanje kapaciteta s 50 na ukupno 90, čime će se povećati broj mjesta za prijem pacijenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

-Pri tome će trebati i angažman osječkog Doma zdravlja jer će se dio “čistih službi” našičke bolnice preseliti u prostore Doma zdravlja kako bi se oslobodilo više mjesta za Covid pacijente – objasnio je dr. Šego.

Istaknuo je i kako je situacija u KBC-u Osijek nešto bolja jer ima više otpusta nego prijema bolesnika, ali s obzirom na svakodnevni broj novozaraženih, iskazao je bojazan da će se broj prijema povećavati.

Prema njegovim riječima, KBC Osijek opskrbljena je dovoljnim brojem respiratora, a posebno je dobro tehnički opremljena našička bolnica koja je upravo iz tih razloga postala Covid bolnica, a s kojom djeluju kao jedna zajednička bolnica.

(www.icv.hr, tj)