Na području VPŽ 15 novih slučajeva: Još jedna osoba završila na respiratoru, hospitalizirano ukupno 26 osoba

Područje Virovitičko-podravske županije bilježi 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Riječ je o osam osoba ženskog te sedam muškog spola. Dvoje od navedenih je s teškom kliničkom slikom, jedno od njih je završilo u Općoj bolnici Virovitica, a druga osoba u Respiracijskom centru u Osijeku.

Novozaraženi dolaze s područja sljedećih gradova i općina: Slatina (4), Pitomača (4), Virovitica (3), Špišić Bukovica (2) i Lukač (2). Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je 21 pozitivnih COVID-19 pacijenata. Dvadeset ih je s područja Virovitičko-podravske županije, a jedna osoba je iz Daruvara. U KBC-u Osijek je petero pacijenta s područja VPŽ, svi se nalaze u Respiracijskom centru na respiratoru.

Od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije zarazilo se 936 osoba. Istodobno je preminulo devet žena i osam muškaraca. Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije apeliraju na odgovorno ponašanje uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content