Najgori dan i na području VPŽ: Dvije žene preminule, a 51 osoba zaražena koronavirusom

Virovitičko-podravska županija bilježi najgorih 24 sata od početka epidemije koronavirusa. U KBC-u Osijek preminula je ženska osoba koja je bila 1949. godište, a u Općoj bolnici Našice žena 1946. godište. Obje su imale brojne komorbiditete i bile su na respiratoru, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Tako se broj preminulih od posljedica COVIDA-19 s područja VPŽ popeo na 23.
Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije, u posljednja 24 sata 53 osobe su bile pozitivne na virus SARS-CoV-2. Njih 51 dolazi s područja naše županije, a dvije su iz Bjelovarsko-bilogorske. Testirano je 126 osoba, a za njih još 11 se očekuju nalazi.

Od navedenih 51 novopozitivnih, 29 je muškog, a 22 su osobe ženskog spola. Najvećim dijelom su osobe srednje životne dobi (33)… Oni dolaze s područja sljedećih općina i gradova: Virovitica (21), Slatina (12), Suhopolje (5), Nova Bukovica (4), Gradina (3), Pitomača (2), Sopje (2), Mikleuš (1), Čačinci (1).

U Općoj bolnici Virovitica trenutno je 35 COVID-19 pacijenata. U odnosu na jučer četvero ih je pušteno kućama, ali je četvero novih hospitalizirano. U KBC-u Osijek je dvoje pacijenata koji se nalaze na respiratoru. U bolnici u Našicama više nema pacijenata s područja naše županije.

Iz Stožera civilne zaštite VPŽ nadalje apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content