NAŠICE Glazbeni užitak u izvedbi Zagrebačkog komornog orkestra, uz pridržavanje epidemioloških mjera

Sutra će u crkvi sv. Antuna Padovanskog , s početkom u 19.30 sati, koncert održati Zagrebački komorni orkestar zajedno s čuvenim solistom i dirigentom Eldarom Saparayevim (violončelo).

Ulaz je slobodan uz pridržavanje nužnih epidemioloških mjera i preporuka radi sprječavanja prijenosa bolesti Covid-19. Koncert koji se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, u organizaciji je Osnovne glazbene škole Kontesa Dora i Tamburaškog društva „Dora Pejačević“ Našice.

Građani će moći uživati u jedinstvenoj izvedbi Zagrebačkog komornog orkestra (ZKO) koji čini 15 akademski obrazovanih gudača, a koje su 2004. godine okupili zagrebački violinisti, Mladen Dervenkar i Marko Mađarić, u želji nastavka tradicije zagrebačke violinističke škole.

Zagrebački komorni orkestar inače trajno surađuje s ruskim virtuozom Maximom Fedotovim, koji je od samog početka djelovanja orkestra počasni voditelj, a od 2009. godine i umjetnički direktor međunarodnog festivala Musica Maxima u organizaciji Zagrebačkog komornog orkestra.

Sutra će poklonici klasične glazbe imati priliku čuti izvedbe Vivaldija, Brucha, Haydna i drugih vrsnih kompozitora barokne i klasične glazbe.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content