Novih 16 županijskih stipendista potpisalo ugovore: Svih 12 mjeseci primat će stipendiju od 800 kuna

Novih 16-ero stipendista potpisalo je sa županom Igorom Androvićem ugovor o stipendijama koje daje Virovitičko-podravska županija u iznosu od 800 kuna u periodu od 12 mjeseci za akademsku 2020./2021. godinu. Trenutno, stipendiju prima njih 43. Za navedeno je Virovitičko-podravska županija u Proračunu izdvojila 451.200 kuna. Od 2002. godine do danas, Virovitičko-podravska županija je dodijelila 331 stipendiju.

– Virovitičko-podravska županija pokazuje koliko nam je obrazovanje važno. Županijske stipendije se isplaćuje tijekom cijele godine, ne deset, već svih 12 mjeseci. Smatram kako je to kvalitetnije rješenje za socijalni status studenta, jer znamo koliko im je svaka kuna važna. Studenti koji su danas potpisali ugovore o stipendijama, već sutra, čim završe fakultet, mogu naći posao na tržištu rada u Virovitičko-podravskoj županiji. Nadam se da će oni sve svoje obaveze izvršiti, znači završiti fakultet u roku, kako bi ih mi pratili tijekom cijelog školovanja, a naravno nakon završetka da se vrate ovdje u županiju i da nađu svoj posao gdje ćemo im mi, kao Županija, uvijek biti potpora – zaključio je župan Igor Andrović.

IMG 3680
Foto: K. Toplak

Stipendije je dobilo devetero studenata prve te sedam studenata druge i viših godina studija. Najviše je stipendija koje imaju veze s medicinom (5). Na ovogodišnji Javni natječaj za dodjelu stipendije zaprimljen je 31 zahtjev. Uz uspjeh u školovanju, bodovao se: socijalni status, školovanje za deficitarna zanimanja i znanstveno-stručni i umjetnički rad studenta. Stipendije su dobili: Vanda Rajak (Virovitica), Nika Lovreković (Virovitica), Tihana Šutalo (Virovitica), Nina Pocrnić (Virovitica), Denis Ronik (Virovitica), Marija Smiljanec (Virovitica), Toni Biondić (Virovitica), Matea Boršić (Slatina), Denis Župan (Virovitica), Lorena Lončarević (Slatina), Eva Balković (Slatina), Petra Mandić (Virovitica), Marija Smiljanić (Virovitica), Hana Patkoš (Orahovica), Josip Som (Čačinci), Josip Šutalo (Virovitica). Što studiraju novi stipendisti, možete vidjeti OVDJE.

Jedna od stipendista je Tihana Šutalo iz Virovitice, studentica dentalne medicine u Rijeci.

IMG 3756
Foto: K. Toplak

– Ova stipendija mi znači puno, moji roditelji se trude omogućiti mi sve, a ova stipendija u tome pomaže. Daje mi više mogućnosti za nove obaveze, možda studentskih putovanja. Veselim se tome jer volim studirati i živjeti studentski život – rekla je Tihana dodavši da se, nakon studija, planira zaposliti na području Virovitičko-podravske županije.

– Htjela bi ovdje raditi i pomoći ljudima – zaključuje Tihana.

Stipendija će olakšati studiranje i Toniju Biondiću, također Virovitičaninu koji studira na Građevinskom fakultetu u Osijeku.

IMG 3742
Foto: K. Toplak

– Stipendija će dobro doći i meni i obitelji, jer živim u stanu u Osijeku i olakšat će mi financiranje studentskog života – kaže Toni te dodaje da vjeruje da će nakon studija brzo naći posao zbog deficitarnog zanimanja za koje se školuje.

Inače, osim akademskih stipendija, Virovitičko-podravska županija izdvaja i po 500 kuna za 59 srednjoškolca koji pohađaju programe iz deficitarnih zanimanja. Uz župana Igora Androvića, potpisivanju Ugovora o stipendijama, između ostalih, nazočila je i privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Martina Bunić.

(www.icv.hr, vpz.hr)

[g-gallery gid=”613065″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content