Objavom novog video spota Zavod za javno zdravstvo započinje obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti

foto: ilustracija, freepik.com

Povodom početka Mjeseca borbe protiv ovisnosti koji se svake godine obilježava od 15. studenoga do 15. prosinca, Zavod za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije pripremio je video spot pod nazivom “Kako se ne izgubiti u duhanskome dimu”.

Dio je to i projektnih aktivnosti u okviru projekta koji se pod nazivom “Nepušenjem protiv ovisnosti – ja sam iz razreda nepušača” u Virovitičko-podravskoj županiji provodi u 2020. godini.

Cilj je projekta osnažiti samozaštitne kapacitete učenika u odgojno-obrazovnim ustanovama i ostalih mladih u Virovitičko-podravskoj županiji u prevenciji ovisnosti i afirmaciji zdravlja, pri čemu se naglasak stavlja na prevenciju i suzbijanje pušenja duhanskih proizvoda mladih, kao jednog od glavnih rizika koji mlade uvode u svijet štetne zloupotrebe droga.

Ovaj je video spot ustvari dodana vrijednost ciljevima projekta jer se odnosi na cjelokupnu populaciju, dakle namijenjen je svim građanima; s jedne strane ohrabruje nepušače da ustraju u nepušenju, a s druge strane motivira i potiče pušače da odluče prestati pušiti.

Video spot možete vidjeti OVDJE.

(ZZJZ “Sveti Rok” VPŽ)