Objavom novog video spota Zavod za javno zdravstvo započinje obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti

Povodom početka Mjeseca borbe protiv ovisnosti koji se svake godine obilježava od 15. studenoga do 15. prosinca, Zavod za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije pripremio je video spot pod nazivom “Kako se ne izgubiti u duhanskome dimu”.

Dio je to i projektnih aktivnosti u okviru projekta koji se pod nazivom “Nepušenjem protiv ovisnosti – ja sam iz razreda nepušača” u Virovitičko-podravskoj županiji provodi u 2020. godini.

Cilj je projekta osnažiti samozaštitne kapacitete učenika u odgojno-obrazovnim ustanovama i ostalih mladih u Virovitičko-podravskoj županiji u prevenciji ovisnosti i afirmaciji zdravlja, pri čemu se naglasak stavlja na prevenciju i suzbijanje pušenja duhanskih proizvoda mladih, kao jednog od glavnih rizika koji mlade uvode u svijet štetne zloupotrebe droga.

Ovaj je video spot ustvari dodana vrijednost ciljevima projekta jer se odnosi na cjelokupnu populaciju, dakle namijenjen je svim građanima; s jedne strane ohrabruje nepušače da ustraju u nepušenju, a s druge strane motivira i potiče pušače da odluče prestati pušiti.

Video spot možete vidjeti OVDJE.

(ZZJZ “Sveti Rok” VPŽ)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content