Od nestanka Davora Jusufovića prošlo je 29 godina, brat Amir: Usred napada pogodio ga je metak, pao je, a mi nismo mogli do njega

Hrvatski branitelji, pripadnici 2. bojne 132. brigade i postrojbe HOS-a krenuli su 12. studenoga 1991. u jednu od svojih akcija obrane podpapučkih sela, točnije Gornje i Donje Pištane. U akciji u Gornjoj Pištani nestao je hrvatski branitelj i bojovnik HOS-a Davor Jusufović.

-U toj akciji mog brata je usred napada neprijatelja pogodio metak, pao je, a mi nismo mogli nikako doći do njega. Od tog trenutka je nestao i mi dan danas ne znamo za njega. Tužno se prisjetiti tih događanja, mi svake godine zapalimo svijeću kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima u središtu Orahovice ili na mjestu nestanka, jer njegovog tijela nema, nema grob gdje se možemo pomoliti za njegovu dušu. Ne znamo zapravo niti je li živ ili mrtav. Svima nam je teško, ali najteže je mojoj majci kojoj je i danas teško objasniti da se baš ništa o Davoru ne zna – kaže brat nestalog Davora, Amir Jusufović.

Davor Jusufovic

Udruga dragovoljaca HOS-a Orahovica odala je počast Davoru Jusufoviću u povodu 29 godina od njegovog nestanka polaganjem lampiona kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u središtu Orahovice.

-Davor je bio bojovnik HOS-a i mi smo mu i ove godine odali dužno poštovanje i počast. Prošle godine posthumno smo mu uručili povelju za požrtvovnost i hrabrost u Domovinskom ratu na ruke njegove majke. Mi svoje heroje nikada nećemo zaboraviti i ponosni smo što su bili dio nas – kaže Davorov ratni zapovjednik i predsjednik Udruge dragovoljaca HOS-a Orahovica Mirko Sekulić.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content