OPĆINA ČAČINCI Započela izgradnja društvenog doma u Brezovljanima

Općina Čačinci na pragu je skorog završetka projekta izgradnje i obnove društvenih i mjesnih domova u svojoj općini. Ostalo je poraditi na izgradnji, odnosno obnovi, još nekoliko društvenih domova, a jedan od njih će biti i u Brezovljanima Vojlovačkim gdje je prije nekoliko dana započela gradnja.

– Ove godine u izgradnju će biti utrošeno 500 tisuća kuna, a dodatna sredstva će još biti uložena iduće godine pri samom završetku radova – napomenuo je načelnik općine Čačinci Mirko Mališ koji je istakao da su sredstva osigurana u Proračunu općine Čačinci i kroz program Ministarstva regionalnog razvoja.

– Ove godine će u izgradnju biti uloženo 500.000 kuna, a dodatna sredstva će biti uložena iduće godine pri samom završetku radova. Veličina doma je bruto 110 metara kvadratnih, a od toga 50 metara kvadratnih zauzimat će prostorija za održavanje raznih aktivnosti, bilo da se radi o sastancima udruga ili raznim društvenim događajima. Druga polovica objekta otpada na čajnu kuhinju i sanitarni čvor, te će u potpunosti odgovarati standardima i potrebama mještana Brezovljana, ali i Rajinog sela te drugim žiteljima iz općine Čačinci – rekao je o ovom novom projektu općine načelnik Mirko Mališ te dodao da će kompletan projekt izgradnje i obnove društvenih domova uskoro i završiti.

Izgradnja doma u Brezovljanima 2

– Cjelokupan projekt započeo je prije nekoliko godina ostalog s obnovom Hrvatskog doma kulture u zgradi Općine Čačnci, a tada je također djelomično obnovljen i Društveni dom u Paušincima. Ostaje da napravimo projekt energetske obnove, što će biti i učinjeno ove godine kada ćemo taj projekt prijaviti na Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Na prijavu za energetsku obnovu također ide i Društveni dom u Humljanima u sklopu kojeg se nalazi i Osnovna škola, a izgradili smo i manji Mjesni dom u naselju Bukvik za koji ćemo ishodovati uporabnu dozvolu tako da bude u funkciji mještana tog naselja – rekao je o projektima izgradnje i obnove društvenih domova u općini Čačinci, načelnik općine Mirko Mališ.

(www.icv.hr, vg, bs)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content