OPĆINA SUHOPOLJE Horvat: Našu priču širimo dalje, potrudit ćemo se i dalje isticati svojim radom i trudom

Za općinu Suhopolje zaista se može reći da “nikada ne spava”. Energetske obnove, uređenje i asfaltiranje prometnica i pješačkih staza, izgradnja dječjeg vrtića, samo su neke od aktivnosti kojima se ova Općina može ponositi. A kakvo je trenutno stanje u općini, otkrio nam je gost u eteru našeg ICV radija načelnik općine Siniša Horvat.

Jedan od projekata čiji se završetak skoro očekuje je energetska obnova prostora NK Suhopolje.

– Izmijenili sam sustav grijanja, radimo na većim uštedama što se tiče računa energenata, također završeni su radovi na vanjskoj ovojnici i stolariji, vratili smo u funkciju staru svlačionicu koju su moji vršnjaci i malo stariji od mene koristili. Bila je u derutnom stanju, a sada će poslužiti nekim novim generacijama – rekao je načelnik Horvat, dodavši da, kada je riječ o ulaganjima u sport, s Virovitičko-podravskom županijom su sudjelovali u obnovi  osnovnoškolske dvorane, koju koriste učenici, ali i drugi rekreativci.

– Gotova je projektna dokumentacija i tražimo izvor financiranja za izgradnju nove osnovnoškolske dvorane puno većih kapaciteta koja će zadovoljiti veće potrebe koje postoje – najavio je Horvat.

Stadion Park dobio je novi video zid koji će u sljedećim tjednima biti stavljen “u pogon”. Osim što će služiti svoju prvotnu namjenu kao semafor na nogometnim utakmicama, ljeti će imati i drugu svrhu.

– Služit će nam i za ljetna kina, za projiciranje animiranih sadržaja za najmlađe. Gleda se da većina zajednice ima koristi od te priče – otkrio je načelnik.

Radilo se, a na nekim lokacijama se još uvijek radi na uređenju prometnica i pješačkih staza. Riječ je o naselju Bukova, Vukovarskoj ulici, ulicama Andrije Hebranga, kralja Zvonimira i Đure Basaričeka.

IMG 8664

– Važno nam je da sumještane maknemo s ceste da se ne dogode prometne nezgode, a tu prvenstveno mislimo na najmlađe – naglasio je Horvat.

Oni najmlađi ove godine uživaju u novoobnovljenom prostoru Dječjeg vrtića. Naime, završena je energetska obnova zgrade starog vrtića, a u tijeku je izgradnja novog.

– Proteklo je nekoliko mjeseci od završetka našeg vrtića s dušom, zgrade koja odiše poviješću, a punim intenzitetom se izgrađuje novi vrtić s jaslicama. Ondje ćemo moći prihvatiti i mališane od 1. do 3. godine života. Svjesni smo da imamo puno mladih obitelji i to je blagoslov. Imamo priliku vidjeti i nove mlade obitelji koje su za život odabrale lokaciju u našoj općini, to govori da imamo svijetlu budućnost ispred sebe – kaže Horvat.

Općina brine i o onim starijima. Uspješno je završen projekt u sklopu Programa Zaželi kojim je zaposleno 9 žena starijih od 50 godina, a koje su brinule o 60 starijih osoba u nepovoljnom položaju.

– Sretni smo što smo imali priliku pomoći osobama starije životne dobi, ali i ženama, od kojih su neke prvi puta stekle radno iskustvo. Posebno me veseli što su nakon završetka edukacije došle do dodatnih kvalifikacija te se nadam da će im to pomoći u daljnjem razvoju karijere – kaže Horvat i najavljuje nastavak projekta.

– Pripremili smo potrebnu dokumentaciju i idemo kao i druge sredine ponovno u taj projekt, želimo pružiti skrb našim najstarijim i nemoćnim sumještanima koji su slabijeg imovinskog statusa, a za žene će to značiti da ponovno mogu izaći na tržište rada da oplemene same sebe. Razgovarao sam s gospođama koje su prošle taj projekt i sve su rekle da im je to bilo bogato iskustvo, gdje su svojim radom direktno utjecale na živote naših starijih sumještana. Čekamo s nestrpljenjem zeleno svjetlo da ponovno nastavimo taj projekt – rekao je Horvat te naglasio da ne planiraju stati s projektima.

– Uz pomoć resornih ministarstava, Virovitičko-podravske županije i EU fondova tu ćemo priču širiti dalje te se potruditi da se i dalje ističemo svojim radom i trudom – zaključio je Horvat.

(www.icv.hr, tm, ml; foto: I. Bedeković)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content