Poduzetnicima u Virovitičko-podravskoj županiji isplaćeno 10.200.000 kuna likvidnih sredstava!

Na ime podnesenih Zahtjeva za COVID-19 zajam za obrtna sredstva, ovih dana poduzetnicima iz Virovitičko-podravske županije isplaćeno je 10.200.000 kuna.

Riječ je o zajmu po minimalnoj kamatnoj stopi od samo 0,25 posto, gdje su poduzetnici mogli zatražiti i vrijeme počeka od godinu dana i maksimalni rok otplate od pet godina koji uključuje i poček. Rok za potrošnju sredstava iznosi maksimalno šest mjeseci, a sredstva s posebno otvorenog računa za tu namjenu mogu se potrošiti za podmirenje obveza prema dobavljačima za sirovinu, dobavljačima za energente, za plaćanje PDV-a kao i za isplatu plaća zaposlenicima odnosno za troškove poslovanja.

Od ukupno odobreno 20 zajmova isplaćeno je šest zajmova za drvnu industriju, četiri za prehrambenu, dva za ugostiteljstvo, dva za trgovinu, tri za građevinski sektor i tri zahtjeva za ostale djelatnosti ( pekarstvo, organizatora otkupa i prijevoz). Za odobrene zajmove poduzetnici imaju mogućnost i podnijeti Zahtjev Virovitičko-podravskoj županiji za subvencioniranje kamate stope. U pripremi dokumentacije za traženje Zajma poduzetnicima su bili na raspolaganju djelatnici Poduzetničkog inkubatora Virovitičko-podravske županije, djelatnici VIDRA-e te računovodstveni servisi poduzetnika.

HAMAG-BICRO najavio je da će od nagodinu moći opet ponijeti Zahtjev za Zajam za obrtna sredstva, a bit će odobren onim poduzetnicima kojima nije odobren Zahtjev u prvom krugu.

(inkubatorivpz.hr, foto: ilustracija, T. Szabo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content