POPUNILI KAPACITETE Više nema mjesta za nove Covid pacijente u našičkoj Covid bolnici

O koronavirus situaciji na našičkom području danas (ponedjeljak) je na konferenciji za novinare govorio ravnatelj bolnice i načelnik Gradskog stožera civilne zaštite Hrvoje Šimić koji je istaknuo kako se u Općoj županijskoj bolnici trenutno nalazi 36 pozitivnih Covid-19 pacijenata, od kojih je 7 na prostoru izolacije.

– Očekujemo dolazak još 4 pacijenata iz KBC Osijek tijekom dana što trenutno popunjava onaj naš kapacitet od 50 bolesnika, odnosno 50 posto rezerviranih isključivo za Covid-19 pacijente. Od dana kada smo postali Covid sekundarni centar, preminulo je 10 osoba u našoj ustanovi, a 38 je otpušteno kao Covid negativni pacijenti – istaknuo je Šimić.

Dodao je i kako je 11 djelatnika opće županijske bolnice zaraženo koronavirusom, a 7 ih je u samoizolaciji, pa bolnica raspolaže sa smanjenim brojem zdravstvenog osoblja što se odražava i na normalno funkcioniranje ustanove.

A kako je naglasio, izuzetno je bitno da bolnica nastavi pružati usluge i drugim korisnicima, osim Covid pacijentima.

– Prošli tjedan smo imali problem sa rodilištem, radili su se samo hitni porodi zbog epidemiološke slike na Pedijatriji, ali i zbog dolaska liječnika iz drugih ustanova koji su bili pozitivni na Covid-19 ili u samoizolaciji pa stoga nismo bili u mogućnosti organizirati pedijatrijsku skrb. Očekujemo informacije o njihovom zdravstvenom stanju i nadamo se daljnjem nastavku rada – izvijestio je na press konferenciji Šimić.

Dodao je kako se inače testira velik broj, od 70 do 100 ljudi, a nalazi se čekaju 2 dana.

– Naravno uzrok je veliki broj testiranih i veliki broj analiziranih uzoraka u Kliničkom bolničkom centru i Zavodu za javno zdravstvo u Osijeku, no apeliram na sve građane da se do dobivanja rezultata testa pridržavaju propisanih epidemioloških mjera izolacija – rekao je Šimić.

(www.icv.hr, tj)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content