Predsjednik osječko-baranjske Županijske skupštine položio vijence: “Vukovar je u našim srcima 365 dana u godini!”

Predsjednik osječko-baranjske Županijske skupštine Dragan Vulin zajedno s drugim predstavnicima županijske vlasti, večeras je položio vijence kod spomenika Umirućem vojniku u Parku kralja Držislava u Osijeku.

“Okupili smo se večeras kako bi obilježili najtužniju obljetnicu Domovinskog rata, uoči 29. obljetnice tragedije Vukovara grada heroja. Ovo je trenutak u kojemu se cijela naša domovina i svi Hrvati izvan domovine prisjećamo žrtve hrabrih hrvatskih branitelja ali i civila koji su izgubili svoje živote tijekom agresije na Republiku Hrvatsku. I to je ono što ne smijemo nikako zaboraviti. Iako Vukovarci i Vukovarke često ističu kako se uglavnom samo na ovaj datum cijela Hrvatska prisjeća tragedije Vukovara, poručujemo im kako je Vukovar u našim srcima 365 dana u godini”, istaknuo je Vulin.

“To je nešto što treba obilježavati i sjećati se, a sve generacije koje dolaze trebaju znati na kojim i na kakvim temeljima je nastala naša domovina, da nam je nije nitko poklonio, da je izborena krvlju i da je velik, prevelik broj žrtava bio tijekom Domovinskog rata”, dodao je prilikom svečanog obilježavanja Dana sjećanja. (www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content