Rekordan broj novozaraženih u OBŽ: Danas 237 slučajeva, preminule tri osobe

U laboratorijima za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata testirano je ukupno 650 uzoraka od kojih je 237 bilo pozitivno na koronavirus, što je najveći broj zaraženih osoba u jednom danu od početka epidemije, izvijestio je danas Stožer osječko-baranjske županije.

Novopozitivne osobe sui z čak 59 naselja Osječko-baranjske županije, a najviše ih je s područja gradova Osijek (76), Valpovo (32), Našice (24), Donji Miholjac (22), Đakovo (13), Belišće (11) i Beli Manastir (4).

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Sedam novopozitivnih je iz općine Čepin, po četiri iz općina Bizovac, Koška, Magadenovac i Viškovci, po tri Đurđenovca i Petrijevci, po dvije iz općina Bilje, Donja Motičina, Feričanci, Marijanci i Šodolovci, a po jedna s područja općina Čeminac, Darda, Draž, Drenje, Erdut, Ernestinovo, Kneževi Vinogradi, Petlovac, Podravska Moslavina, Punitovci, Satnica Đakovačka, Strizivojna, Trnava, Viljevo, Vladislavci i Vuka.

Hospitalizirano je ukupno 205 osoba oboljelih od COVID-19, i to 168 osoba u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 34 na respiratoru), dok je u Općoj županijskoj bolnici Našice na liječenju 37 covid pacijenata.

U zadnja 24 sata u Respiracijskom centru KBC-u Osijek preminule su dvije ženske osobe (iz Petlovca rođena 1935. godine i iz Sarvaša rođena 1940. godine) te muška osoba iz Valpova rođena 1941. godine. Uz Covid-19 preminuli su imali i druga teža oboljenja.

Na području Osječko-baranjske županije trenutno je u samoizolaciji 1.351 osoba koje su kontakti pozitivnih osoba.

Policija je provela 33 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji te jednu po dojavi građana, no sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi.

(www.icv.hr, tj)