Slatinski Eugenijalci pokrenuli Školsku volontersku akciju Prijatelji od papira namijenjenu starijima i nemoćnima

Školski Volonterski klub Eugenijalac Osnovne škole Eugena Kumičića iz Slatine provodi volontersku akciju Prijatelji od papira. Cilj akcije je pokušati pružiti korisnicima domova za starije i nemoćne utjehu i ohrabrenje te ponuditi način za kvalitetno provođenje vremena u doba kad oni ne smiju nikamo i kad nitko ne smije k njima.

Akciju su pokrenuli u povodu Međunarodnog dana volontera koji se obilježava 5. prosinca.

– Razmišljali smo što bismo mogli napraviti ove godine te smo shvatili kako zbog situacije izazvane koronavirusom starački domovi ne dopuštaju posjete te starije osobe ne mogu vidjeti svoju djecu, unuke i rodbinu. Usamljenost, izoliranosti, nedostatak komunikacije, bespomoćnost i neizvjesnost se uvlači u svaku poru i staračku boru – stoji u pismu Tina Hršaka, učenika 8. b razreda, a kojim poziva građane da se uključe u akciju i doniraju im časopise, knjige, enciklopedije, bojanke za odrasle, enigmatske priloge i sličan sadržaj koji će starijim osobama biti zanimljiv i pomoći im u ispunjavanju vremena kojeg provode izolirani od svojih obitelji.

Svi koji se žele uključiti donaciju mogu poslati na adresu OŠ Eugena Kumičića Slatina (Ul. Dobriše Cesarića 24, 33520, Slatina), a sve prikupljeno donirat će trima domovima za starije i nemoćne na području grada Slatine.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content