SLAVONSKI OPROŠTAJ OD KIĆE SLABINCA U više gradova izvest će se iste skladbe, a u Osijeku će građani pustiti ruže u Dravu

Sve nas je, 13. studenog 2020. godine u jutarnjim satima, iznenadila vijest da je preminuo velikan slavonske glazbe i legenda svjetskoga glasa, naš bećar i roker Kićo Slabinac. Epidemija koronavirusa sprječava nas da ga na posljednji počinak ispratimo onako kako bi to mi Slavonci željeli i kako iznad svega Kićo zaslužuje. No oni koji ga znaju, kažu da nam neće zamjeriti i da je Kići uvijek i za sve bila dovoljna pjesma. Pjesma od koje, i za koju, je čitav život živio – stoji u priopćenju iz ureda osječko-baranjskog župana Ivana Anušića upućenom povodom simboličnog ispraćaja glazbene legende rođene u Osijeku.

Krunoslav Kićo Slabinac bit će pokopan u četvrtak, 19. studenoga u Zagrebu, na Krematoriju u Velikoj dvorani, u 12 sati i 40 minuta.

– U skladu s epidemiološkim mjerama, brojni građani koji su željeli ispratiti ga na posljednje počivalište, to neće moći učiniti. Zato smo prihvatili ideju njegovih kolega Hrvatske glazbene unije, Podružnice Osijek i zajednički ćemo organizirati Kićin glazbeni ispraćaj – dodaje se u priopćenju.

Prema toj inicijativi, na Trgu Ante Starčevića u Osijeku, u četvrtak u 12 sati i 40 minuta, Kićini kolege glazbenici odsvirat će njegove dvije skladbe. U tome će im se pridružili i drugi gradovi na području istoka Hrvatske, pa će se u isto vrijeme iste skladbe izvoditi i u Đakovu na Strossmayerovom trgu i u Županji na Trgu kralja Tomislava, a vjeruje se kako će inicijativu podržati i drugi slavonski gradovi i općine.

Nakon izvođenja skladbi na osječkom trgu, glazbenici će se uputiti na Promenadu kako bi u rijeku Dravu pustili ruže za Kiću.

– Sve Osječanke i Osječani koji žele na ovaj način simbolično ispratiti legendu tamburaške i zabavne glazbe, dobitnika nagrade za životno djelo Osječko-baranjske županije, pozivamo da, poštujući epidemiološke mjere, držeći međusobni razmak i noseći masku za lice, dođu na osječku Promenadu gdje će duž rijeke Drave od centra grada pa do Tvrđe na nekoliko lokacija moći uzeti ružu i položiti ju u Dravu. Ispratimo ga dostojanstveno, štiteći svoje i zdravlje svojih najbližih, a glazbom i cvijetom pokažimo da smo mu zahvalni na svemu što je dao Slavoniji – ističu u priopćenju.

Na Trgu Ante Starčevića, s pogledom na Korzo koji je Kićo često isticao u svojim javnim istupima, tijekom cijeloga dana građani će moći poslušati Kićine najveće hitove.

(www.icv.hr, tj)

 

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content