Suradnja slatinske Udruge Vretenac i školske knjižnice OŠ Eugena Kumičića povodom Mjeseca hrvatske knjige

Projektom “Škola, mačji kašalj II”, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina ostvarila je, povodom Mjeseca hrvatske knjige, još jednu suradnju s Osnovnom školom Eugena Kumičića Slatina i knjižničarkom Melitom Schmitz.

Koliko je knjiga važna u životu predškolaca svjedoče brojne dobrobiti čitanja i pričanja priča, a priču “Oprostite… jeste li vi vještica?” Emily Horn, knjižničarka Melita Schmitz ispričala je “Vretenac” predškolcima na 11. radionici projekta koja je održana u ponedjeljak. Uz slikovni prikaz, predškolci su upoznali jednog mačka, vješticu i čaroban svijet knjižnice.

U program projekta “Škola, mačji kašalj II” edukacijske rehabilitatorice Patricija Karaman i Ivana Sabolić uvrstile su bajke i slikovnice kako bi predškolce, ali i roditelje upoznale s važnošću knjige u svakodnevnom životu.

– Čitanjem i pričanjem priča kod predškolaca se potiče emocionalni, socijalni i intelektualni razvoj, ali i izgrađuje osjećaj bliskosti, povezanosti i zadovoljstva. Kroz priče djeca uče kako slušati druge, ali i kako prepoznati svoje i tuđe osjećaje. Priče su postale izvrstan alat za “ispravljanje” nepoželjeljnog ponašanja kod djece te rješavanje problemskih situacija poput straha od odvajanja, polaska u školu, ljubomore, kao i rivalstva među braćom i sestrama – rekla je predsjednica UOSIT Vretenac Slatina Patricija Karaman.

Aktivnosti projekta “Škola, mačji kašalj II” odvijaju se pod financijskom podrškom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

(www.icv.hr, adf, UOSIT Vretenac Slatina)

3 4

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content