U Našicama odali počast žrtvama Vukovara i Škabrnje: U obranu Vukovara s našičkog područja otišlo je 67 dragovoljaca od kojih je 18 poginulo ili nestalo

Sinoć je prilikom polaganja vijenaca i paljenja svijeća u spomen na današnju 29. godišnjicu pada Vukovara, našički gradonačelnik Josip Miletić podsjetio kako je s tog područja u obranu Vukovara i naše domovine otišlo 67 dragovoljaca od kojih je 18 poginulo ili nestalo, a 35 danas više nije s nama.

Njihova imena pročitala je Ana Umiljanović, a molitvu je izmolio fra Josip Vukoja. Gradonačelnik Miletić pročitao je zapis legendarnog novinara Hrvatskog radija Vukovar Siniše Glavaševića – “Grad to ste vi” i zahvalio svima koji su sudjelovali u obrani Vukovara i domovine, te svim građanima koji su se sinoć poklonili vukovarskim žrtvama.

Na spomen-obilježje “Uskrsla Hrvatska” vijence je položilo izaslanstvo Grada Našica predvođeno gradaonačelnikom Miletićem i predsjednikom Gradskog vijeća Krešimirom Kašubom, te vukovarski dragovoljci, predstavnici udruge “Vukovarskih veterana”. Svijeće su zapalili i predstavnici županije i ostalih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Hrvatske vojske i građani. Ispred zgrade Gradske uprave lampašima su ispisali ime Grada heroja i simbol srca.

Večeras će u Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog, u 18:30, biti služena sveta misa za sve poginule u obrani Vukovara. Građani su u znak sjećanja i spomen na žrtvu Vukovara još sinoć upalili svijeće u svojim prozorima.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content