U Osječko-baranjskoj županiji 222 novozaražene osobe: U našički sekundarni Covid-centar svakodnevno se prevoze osječki pacijenti

U laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije testirano je ukupno 611 uzoraka od kojih je 222 bilo pozitivno na koronavirus. Virus se proširio u čak 62 naselja Osječko-baranjske županije, a najveći broj novopozitivnih osoba i dalje ima Osijek s prigradskim naseljima te Đakovo, Belišće, Našice i Valpovo, dok među općinama prednjače Čepin, Đurđenovac i Bizovac.

Na bolničkom liječenju nalaze se ukupno 222 osobe oboljele od Covida-19 od kojih je 185 u KBC-u Osijek (39 na respiratoru), dok je u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano 37 pacijenta s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata u KBC-u Osijek preminule su četiri osobe zaražene koronavirusom, i to tri ženske osobe (iz Meca rođena 1930. godine, iz Širokog Polja rođena 1942. godine, te iz Osijeka rođena 1948. godine) i jedna muška osoba iz Đakova, rođena 1936. godine.

Ravnatelj KBC-a Osijek Željko Zubčić istaknuo je kako se i dalje povećava broj hospitaliziranih oboljelih osoba, kao i pacijenata na respiratoru, a popunjenost kapaciteta KBC-a za Covid bolesnike je trenutno 82 posto. Dodao je da se svakodnevno pet pacijenata prebacuje iz osječkog KBC-a u našičku bolnicu koja je sekundarni COVID-centar za Osječko-baranjsku županiju.

“Imamo puno prijema oboljelih, ali i otpusta. Od početka epidemije iz bolnice je otpušteno više od 700 hospitaliziranih i liječenih zbog Covida-19. Na žalost, preživljenje pacijenata u respiracijskom centru je 50-60 posto, pa je značajan broj ukupno preminulih upravo od pacijenata koji su liječeni uz pomoć respiratora”, rekao je dr. Zubčić nakon danas (27. studenoga 2020. godine) održane sjednice Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Trenutno se u samoizolaciji na području županije nalazi ukupno 2.407 osoba, a policija je provela 14 provjera, od kojih su dvije bile dojave građana, a jedna od njih se I pokazala točnom. Kršenje mjere samoizolacije počinila je osoba iz Osijeka. Prema današnjoj preporuci županijskog Stožera CZ pojačat će se nadzor nad provođenjem mjera donesenih od strane Nacionalnog stožera. Pojačanih kontrola biti će tijekom vikenda, osobito u trgovačkim centrima.

“Ravnateljstvo civilne zaštite RH dostavilo je određenu količinu odora za potrebe lokalnih stožera koji su uključeni u kontrolu i provedbu mjera. Odore su danas uručene predstavnicima sedam gradova s područja Osječko-baranjske županije, a tijekom vikenda oprema će biti uručena općinskim stožerima civilne zaštite”, rekao je pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Osijek Zvonko Grgec. (www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content