U Osječko-baranjskoj županiji broj novozaraženih oborio sve dosadašnje rekorde: 333 pozitivne osobe na Covid-19, od 7 preminulih, 5 je s područja županije

U zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije testirano je ukupno 556 uzoraka od kojih je 333 bilo pozitivno na koronavirus, što je najviši broj zaraženih u jednom danu od početka epidemije, priopćio je županijski Stožer. Najviše je ovopozitivnih s područja gradova Osijek (164), Valpovo (30), Đakovo (25), Belišće (15), Donji Miholjac (14), Našice (9) i Beli Manastir (6).

Među općinama novozaraženih je najviše na području Koške (12), slijedi Bizovac (10), Čepin (7), Darda(4), dok po tri novooboljele osobe imaju Antunovac, Čeminac i Drenje. Po dvije pozitivne osobe ima Bilje, Jagodnjak, Levanjska Varoš, Punitovci, Satnica Đakovačka, Semeljci, Strizivojna i Vuka, a po jednu općine Draž, Đurđenovac, Feričanci, Gorjani, Kneževi Vinogradi, Magadenovac, Petlovac, Petrijevci, Podravska Moslavina, Popovac, Viškovci i Vladislavci.

Na bolničkom liječenju je ukupno 213 osoba oboljelih od Covida-19, od kojih je 177 u KBC-u Osijek, a na respiratoru je 37 osoba.. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 36 oboljelih od koronavirusa,, a kako su istaknuli iz Stožera, ta bolnica ima još 150 kreveta za covid pacijente koji nisu u kritičnom stanju. Sve slobodne kapacitete nije popunio ni osječki KBC, mešutim veća je bojaznost od nedostatka respiratora, nastave li brojke rasti.
U zadnja 24 sata preminulo je sedam osoba, od kojih je pet s područja Osječko-baranjske županije. U KBC-a Osijek preminule su četiri muške osobe (iz Laslova rođen 1972. godine, iz Đakova rođen 1960. godine, te dvije osobe iz Osijeka, rođene 1949. godine i 1938. godine). U Općoj županijskoj bolnici Našice preminula je ženska osoba iz Ledenika rođena 1961. godine.

U samoizolaciji se na području OBŽ nalazi ukupno 2.157 osoba, a policija je provela 42 provjere osoba u samoizolaciji i svi su zatečeni na prijavljenoj adresi.
U zadnja 24 sata Službenici civilne zaštite, policije i Državnog inspektorata izvršili su 48 nadzora provođenja epidemioloških mjera, od toga16 u ugostiteljskim objektima a 13 u prodavaonicama. Tijekom nadzora izdali se četiri naloga za otklanjanje uočenih nepravilnosti.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content