U Osječko-baranjskoj županiji dosad najviše zaraženih, čak 326, sedmero umrlih

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i županijskom Zavodu za javno zdravstvo testirano je 628 uzoraka, a od toga je 326 pozitivnih, što je dosad najveća brojka novozaraženih, izvijestio je danas županijski Stožer Civilne zaštite na konferenciji za novinare.

Novopozitivni imaju prebivalište na području gradova Osijek (148), Đakovo (34), Valpovo (25), Belišće (22), šest u Našicama, osam u Belom Manastiru i četiri u Donjem Miholjcu. Kad je riječ o općinama, najviše novopozitivnih ima Čepin (24), slijede Petrijevci sa šest, po pet imaju Antunovac i Čeminac, po četiri Bilje, Bizovac i Darda, po tri Erdut i Punitovci, te po dvije Đurđenovac, Ernestinovo, Kneževi Vinogradi, Koška, Popovac, Semeljci i Strizivojna. Po jednu novopozitivnu osobu imaju općine Draž, Feričanci, Jagodnjak, Podgorač, Satnica Đakovačka, Viškovci i Vuka.

Prema riječima ravnatelja KBC-a Željka Zubčića s povećanjem broja pozitivnih osoba povećava se i broj hospitaliziranih pa je na bolničkom liječenju 219 covid pacijenata i to 182 u KBC-u Osijek, dok je 34 na respiratoru.

-U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 37 pacijenta – rekao je Zubčić, podsjećajući kako su kapaciteti našičke covid bolnice gotovo udvostručeni. U posljednja 24 sata umrlo je sedam osoba zaraženih koronavirusom, četiri žene i tri muškarca.

U samoizolaciji se na području županije nalazi 1.878 osoba, priopćio je Stožer. Policija je provela 36 provjera osoba u samoizolaciji, od čega 35 samoinicijativnih provjera u kojima su svi zatečeni na prijavljenoj adresi. No, prilikom provjere dojave građana za jednu osobu iz Višnjevca utvrđeno je kršenje mjere samoizolacije. (www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content