U radu Generalne skupštine Asocijacije Green Belt of Europe sudjelovala i ravnateljica Javne ustanove Tatjana Arnold Sabo

Jučer, 5. studenog 2020. godine, održana je Generalna skupština Asocijacije Green Belt of Europe, u čijem je radu sudjelovala i ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije Tatjana Arnold Sabo. S obzirom na situaciju sa virusom Covid-19, Generalna skupština je održana putem on-line platforme.

Nakon pozdravnih riječi i godišnjeg izvješća predsjedavajućeg Asocijacije, Gabriela Schwaderera (EuroNatur), podnesena su izvješća članova odbora, usvojeno je financijsko izvješće i izvješće o radu za period 2019. – 2020. godine, te je usvojen plan rada za period 2021. – 2022. godine.

Asocijacija Green Belt of Europe ima 32 institucije članice, a u radu Generalne skupštine sudjelovalo je njih 25, iz 24 zemlje od Baltika do Crnog mora.

Naslovna

Glavni cilj Asocijacije je povećati svijest javnosti o Zelenom pojasu Europe kao ekološkoj mreži koja povezuje visoko vrijedne prirodne i kulturne krajolike, poštujući ekonomske, socijalne i kulturne potrebe lokalnih zajednica.

Zeleni pojas Europe je vrijedan ekološki koridor koji se razvio na području nekadašnje Željezne zavjese te predstavlja okosnicu paneuropske ekološke mreže i daje značajan doprinos Zelenoj EU infrastrukturi.

Održavanje 11. Paneuropske konferencije Asocijacije Green Belt of Europe, koja se trebala održati ovih dana u Ulcinju (Crna Gora), odgođeno je za proljeće 2021. godine.

(virovitica-nature.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content