U VPŽ 29 novih slučajeva: Preminuo muškarac u OB Virovitica, svi hospitalizirani imaju srednje tešku ili tešku kliničku sliku

Novih 29 osoba s područja Virovitičko-podravske županije pozitivno je na virus SARS-CoV-2, a jedan muškarac (1937. godište) je preminuo u Općoj bolnici Virovitica pa se broj preminulih od početka epidemije koronavirusa povećao na 16 izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Preminuli muškarac, uz COVID-19, imao je brojne komorbiditete.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ od 29 novozaraženih 16 je muškog, a 13 ženskog spola. Oni dolaze s područja sljedećih gradova i općina: Slatina (12), Pitomača (8), Virovitica (7), Mikleuš (1), Zdenci (1).

Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je 18 pozitivnih COVID-19 pacijenata, 17 ih je s područja Virovitičko-podravske županije, a jedna osoba je iz Daruvara. Svi su sa srednje teškom ili teškom kliničkom slikom. U KBC-u Osijek su i nadalje četiri pacijenta s područja VPŽ, svi se nalaze u Respiracijskom centru na respiratoru.

Od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije zarazilo se 867 osoba. Istodobno, osam žena i osam muškaraca je preminulo. Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije apeliraju na odgovorno ponašanje uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content