U VPŽ 31 novi slučaj: Hospitalizirane još četiri osobe, dvije puštene kući

Virovitičko-podravska županija, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok, bilježi 31 osobu kojoj je detektiran virus SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Riječ je o podacima od utorka, 3. studenog kada je testirana 131 osoba. Pozitivnih je 31, u obradi je još njih 45, dok je negativnih 55.

Od navedenih 31, sedamnaest je muškog, a četrnaest ženskog spola. Srednje životne dobi je njih 21, sedam je starijih, a troje su djeca. Novi slučajevi dolaze s područja sljedećih gradova i općina: Pitomača (8), Orahovica (7), Slatina (6), Mikleuš (3), Virovitica (3), Čačinci (2), Suhopolje (1), Voćin (1).

Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je 17 pozitivnih COVID-19 pacijenata, od kojih je jedna osoba iz Osijeka. U odnosu na jučer, dva su pacijenta puštena kući, a četvero je novih na bolničkom liječenju. U KBC-u Osijek su i nadalje četiri pacijenta s područja Virovitičko-podravske županije, svi se nalaze u Respiracijskom centru na respiratoru.

Od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije zaraženo je 795 osoba. Istodobno, sedam žena i sedam muškaraca je preminulo. Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije apeliraju na odgovorno ponašanje uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content