Umirovljenica (77) zalutala pri obilasku Pitomače, “parkirala” u Dravu

Službenici Policijske postaje Pitomača i Interventna jedinica policije Virovitica jučer (ponedjeljak) imali su jednu od neobičnijih intervencija ove godine. Tražili su, naime, stariju žensku osobu koja je osobnim automobilom “parkirala” ni manje ni više, nego u – Dravu.

Poziv policiji stigao je nešto prije 20 sati u Policijsku postaju Pitomača. Žena (77) koja je vozila osobni automobil njemačkih registarskih oznaka policiji je rekla kako je prošla kroz naselje Pitomača, konkretno Dravskom ulicom, nakon čega se izgubila te je vozilom “stala u blatu i vodi”. Policiji je rekla i kako ne može izaći s navedenog mjesta, a djelovala je i potpuno dezorijentirano, doznaje se iz priopćenja koje je PU danas (utorak) uputila medijima.

IMG 0927

Policija i Interventna jedinica krenuli su odmah u potragu, tražeći vozilo njemačkih registarskih oznaka i vozačicu, “češljajući” prostor uz obalu rijeke Drave, od Okrugljače do Šašnatog Polja u Pitomači. Pronašli su je u 1 sat ujutro, kako za volanom sjedi u automobilu, “parkiranom” u koritu rijeke, tridesetak metara od obale na predjelu zvan “Širine”.

karta2

Iako se pretpostavljalo da je automobilom krenula prema rijeci, pa se zaustavila uz obalu, vozačica je zapravo dobar dio puta izvezla kroz samo korito rijeke Drave, zbog čega ju je bilo teže pronaći.

Službenici Interventne jedinice propješačili su kroz rijeku do automobila. Izvadili su promrzlu i uplašenu vozačicu iz automobila i na rukama je prenijeli na obalu. Uz pomoć kolega iz Policijske postaje Pitomača pružili su joj pomoć i zbrinuli je na sigurno.

IMG 0958

Sreća u nesreći je što je vozačica ostala na mjestu, u automobilu, iako se već počeo puniti vodom. Mrak, niske temperature i ćudljiva rijeka Drava okružena šumom – mnogo je toga moglo utjecati da ishod događaja bude potpuno drugačiji. Vozačica je zahvalila službenicima koji su je prenijeli na sigurno, a danas (utorak) su vatrogasci njen automobil izvukli iz korita Drave. (www.icv.hr, foto i video: I. Bedeković)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content