Vesna Balint, vlasnica obrta za pčelarstvo: Pandemija je povećala prodaju domaćeg meda u najlošijoj godini za pčelare u posljednjih 25 godina

Već 18. Dani meda Grada Zagreba okupili su na središnjem Trgu Bana Jelačića 40-ak pčelara koji su predstavljali razne proizvode poput meda, propolisa, peludi, matične mliječi, medenjake, gvirc…

Vlasnica obrta za pčelarstvo Vesna Balint iz Virovitice, kaže da je sreća u nesreći ove godine povećana prodaja domaćeg meda uslijed korone, jer potrošači traže način kako ojačati imunitet. S druge strane, ova je godina za kontinentalne pčelare, u prvom redu zbog loših klimatskih uvjeta za bagrem, bila najlošija u posljednjih 25, koliko se bave pokretnim pčelarenjem s čak 350 do 400 košnica.

Otkrila je i da su redovito na Danima meda u Zagrebu, što je posebno važno za njegovu prodaju ove godine jer su otkazani brojni sajmovi i smotre, od Gudovca na dalje, što je jako suzilo prostor plasmana proizvoda.

– Ove smo godine imali nešto manje od četiri tone meda, zbog druge jako loše godine u nizu. Kad je godina dobra, znali smo imati od 10 do 15 tona meda, ovisno o paši – otkrila je Vesna Balint.

(www.agroklub.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content