Virovitičanka Lidija Lusavec preboljela COVID 19: Medicinsko osoblje u OB Virovitica je neumorno skrbilo o nama i hvala im na tome

Virovitičanka Lidija Lusavec jedna je od pacijenata koji su ove godine zbog težih simptoma bolesti COVID-19 završili na liječenju u Općoj bolnici Virovitica, na COVID odjelu. Kako kaže, ovih dana gleda i sluša kako su bolnice na meti kritika te je odlučila javno podijeliti svoje iskustvo s virovitičkog COVID odjela.

– Osmi dan nakon pojave prvih simptoma hospitalizirana sam u virovitičkoj bolnici na COVID odjelu s dijagnozom teške upale pluća, ondje sam provela narednih sedam dana. Na odjelu sam se uvjerila u uvjete u kojima radi medicinsko osoblje te izazove s kojima se susreće doktor Dejan Gladović. Medicinske sestre i tehničari neumorno skrbe o pacijentima te pokušavaju nadomjestiti nedostatak bliskih osoba u tim teškim trenucima, iako rade pod teškom opremom uvijek su nas bili spremni nasmijati i utješiti – prepričava L. Lusavec te dodaje da je prošlo nekoliko dana od izlaska iz bolnice, no kako joj se pluća nisu ni približno oporavila.

– Bolest je ostavila posljedice koje mi onemogućavaju obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Trebamo svi zajedno poslušati apele Stožera kako bi bolnice imale kapacitete da pruže svima odgovarajuću skrb. Još jednom zahvala doktoru Gladoviću i cjelokupnom medicinskom osoblju COVID odjela u Općoj bolnici u Virovitici te pohvala rukovodstvu virovitičke bolnice na cjelokupnoj organizaciji u ovim teškim trenucima – poručila je. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content