”Zaželi – program zapošljavanja žena”: U sklopu projekta ”Niste sami” započelo osposobljavanje žena za zanimanje gerontodomaćice

U prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Omega započelo je osposobljavanje ženskih osoba iz ciljne skupine projekta pod nazivom ”Niste sami” kojeg provodi Društvo multiple skleroze Virovitičko-podravske županije u suradnji s partnerima, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – područnim uredom Virovitica, Centrom za socijalnu skrb Virovitica, Gradom Slatinom, te Centrom za socijalnu skrb Slatina.

IMG 4256 Custom

Jedna od projektnih aktivnosti je pohađanje programa osposobljavanja žena iz ciljane skupine projekta, a u koje spadaju dugotrajno nezaposlene ženske osobe s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem pri čemu se naglasak stavlja na starije od 50 godina, te one koje se nalaze u nepovoljnom položaju. Cilj ove aktivnosti je unaprijediti znanje i vještine te ojačati radni potencijal žena zaposlenih u sklopu projekta kako bi po završetku rada na projektu imale veće mogućnosti za daljnje zapošljavanje. Projektom ”Niste sami” predviđeno je educiranje devet žena koje su sada i započele s pohađanjem programa osposobljavanja za zanimanje gerontodomaćice.

IMG 4255 Custom

– Žene koje su uključene u projekt pohađati će predavanja za zanimanje gerentodomaćice. Poslovi gerontodomaćice obuhvaćaju pomoć starijim osobama u njihovom domu, a zahtijevaju fizički i psihički rad. Završetkom programa polaznice stječu kompetencije poput prepoznavanja i razlikovanja potreba osoba treće životne dobi, prilagođavanju načina pripreme obroka, kako komunicirati na pravilan način s korisnicima usluge te primijeniti pravila zaštite na radu i pružanju prve pomoći- istaknula je Marijeta Zelić, koordinatorica projekta ”Niste sami”.

IMG 4270 Custom

Program osposobljavanja realizirati će se redovitom ili konzultativno-instruktivnom nastavom u POU Omega u koju spadaju teorijski dio te vježbe, dok će se praktični dio nastave održati u institucijama koje se bave brigom o osobama treće životne dobi.

Projekt ukupne vrijednosti 2.130.988,75 kn provodi se unutar Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. te se sufinancira sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Trajanje projekta predviđeno je do 04. svibnja 2021. godine.

 

IMG 6012

OP ULJP ESF logo lenta i napis

(www.icv.hr, mra)

[g-gallery gid=”611437″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content