COVID-19 u VPŽ: Novozaraženih je 51, jedna žena je preminula, hospitaliziranih je 45 osoba

Prema kompletnim podacima Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ, od 3. prosinca bilježimo 51 novozaraženu osobu s područja naše županije, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ dostavio je podatke prema kojima je od 111 testiranih njih 51 pozitivno na koronavirus, a jedan test će se ponoviti. Riječ je o 28 osoba muškog, te 23 ženskog spola. Srednje životne dobi je njih 28, starijih je 11, mlađih je 10, a dvoje su djeca. Za devetero se treba utvrditi s kojeg područja grada ili općine dolaze, a ostalih 42 su sa sljedećih područja: Virovitica (21), Suhopolje (6), Slatina (3), Čačinci (3), Orahovica (2), Zdenci (1), Lukač (1), Mikleuš (1), Gradina (1), Špišić Bukovica (1), Čađavica (1), Pitomača (1).

Nažalost, jedna osoba s područja Virovitičko-podravske županije je preminula od COVIDA-19, a pritom je imala i brojne komorbiditete. To je 38. žrtva COVIDA-19 s područja VPŽ. Inače, u Općoj bolnici Virovitica trenutno su 42 COVID-19 pacijenta, dok su u KBC-u Osijek tri pacijenta s našeg područja.

Od početka epidemije koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije se zarazilo 1931 osoba, a njih trideset i osmero je preminulo. Iz Stožera civilne zaštite VPŽ apeliraju na odgovornoponašanje i poštivanje epidemioloških mjera. (www.vpz.hr, foto: ilustracija)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content