COVID-19 u VPŽ: Sve veći broj hospitaliziranih, trenutno ih je 63, novozaraženih je 23, jedna ženska osoba preminula

Među 52 osobe testirane na koronavirus u ponedjeljak, 21. prosinca, njih 23 je bilo pozitivno na virus SARS-CoV-2 izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. U navedenom broju, dvanaest je osoba muškog, a 11 ženskog spola, uz udio od devet starijih osoba, jedanaest srednje te troje mlađe životne dobi.

Novozaraženi dolaze sa sljedećih područja općina i gradova – Slatina (8), Virovitica (5), Suhopolje (4), Lukač (2), Nova Bukovica (1), Čačinci (1), Gradina (1), Pitomača (1).

Jedna ženska osoba (1941. godište), uz infekciju COVIDA-19 i brojne komorbiditete, preminula je u Općoj bolnici Virovitica. Zabrinjava broj hospitaliziranih, kojih je trenutno najviše do sada – 63. Njih 60 je u Općoj bolnici Virovitica, a troje u KBC-u Osijek. Od početka koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije zarazilo se 2.667 osoba.

Nažalost, 58 osoba je preminulo od posljedica infekcije COVIDOM-19. Iz Stožera civilne zaštite VPŽ apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content