Dok igrači miruju, logistika radi na planu za novu sezonu: Trener Stjepan Pleše sastavio plan priprema virovitičkih juniora

U ovo blagdansko vrijeme “opterećeno” koronavirusom, nogometne lopte miruju. Da nema panedmije koronavirusa igrali bi se brojni dvoranski malonogometni turniri. Ovako su svi igrači prisiljeni na mirovanje.

To ne znači da se ne kuju planovi za proljetni dio sezone. Dolazak cjepiva koji štiti od virusa budi nadu, kod sportaša, da će se na proljeće sve “manje-više” odvijati prema planu. Vjerujući u takav scenarij, trener juniora u virovitičkom nogometnom trećeligašu Stjepan Pleše napravio je plan priprema.

Kao i ljetos, s pripremama zajednički bi počeli juniori i kadeti. Početak je predviđen između 20. i 25. siječnja. Uz redovite treninge, koji bi bili četiri puta tjedno u šestotjednom razdoblju, dogovorene su i utakmice pretežito na gostujućim terenima.

Prvu utakmicu trebali bi odigrati 6. veljače u Kutini kod Moslavine. Sedam dana kasnije igrali bi s kombiniranom momčadi seniora i juniora milanovačkog Sokola. U srijedu, 17. veljače gostovali bi kod Graničara u Đurđevcu, a u subotu, 20. veljače kod juniora koprivničkog prvoligaša Slaven Belupa. Zasad, posljednja pripremna utakmica dogovorena je za petak, 26. veljače, kada bi trebali igrati s Naftaš Ivanićem u Ivanić Gradu.

– Pokušat ćemo napraviti dodatnu selekciju u kadetskoj i juniorskoj momčadi, posebno s ulaznim godištem, kako bi u idućoj sezoni bili još konkurentniji ostalim ekipama u ligi. Liga koju igramo pruža mogućnost za potpun razvoj mladića, koji onda bez problema mogu konkurirati za seniorsku momčad – objasnio nam je trener Pleše.

(www.icv.hr, mš, foto: T. Szabo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content