Dvojici vozača stižu kazne iznad 10 tisuća kuna, 3 mjeseca bez vozačke i negativni bodovi

Najveća brzina kretanja vozila prošlog tjedna utvrđena je u subotu u 17,45 sati u Čađavičkom Lugu, izvijestila je PU virovitičko-podravska. Ondje je, na dionici D34 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, vozač osobnog automobila upravljao brzinom od 143 km/h.

Vozaču vozila daruvarskih registarskih oznaka, nakon utvrđivanja njegovog identiteta, slijedi novčana kazna od najmanje 10 000 kuna, 3 mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilom i 6 negativnih prekršajnih bodova.

– Iste sankcije za ovaj prekršaj slijede i 29-godišnjem vozaču osobnog automobila koji je upravljao vozilom za vrijeme zabrane i dok mu je vozačka dozvola poništena zbog negativnih prekršajnih bodova, a kojemu je u subotu u 00,45 sati u pokušaju izbjegavanja nadzora policijske ophodnje u Kapeli Dvoru utvrđena brzina kretanja vozila od 131 km/h. Nad ovim vozačem su policijski službenici uporabili sredstva prisile i uhitili ga sukladno čl. 134. Prekršajnog zakona – kažu iz PU virovitičko-podravske.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content