EUROPSKO PRVENSTVO Hrvatske rukometašice čeka ogled s Nizozemkama – aktualnim svjetskim prvakinjama

U drugom kolu skupine C na Europskom prvenstvu koje se igra u Danskoj, hrvatska ženska rukometna reprezentacija igra s Nizozemskom.

Nekada je Nizozemska bila drugorazredna reprezentacija, međutim u posljednje vrijeme nizozemske rukometašice su postale prava velesila. Na posljednjih šest velikih natjecanja rukometašice Nizozemske su osvojile pet medalja i jednom su bile četvrte. Nizozemke su aktualne svjetske prvakinje.

Gledajući međusobne susrete, Hrvatska i Nizozemska imaju po četiri pobjede. Hrvatska je posljednji puta pobijedila Nizozemsku na Europskom prvenstvu u Varaždinu 29:28, dok su Nizozemke bile uvjerljive prije dvije godine na Europskom prvenstvu u Francuskoj, kada su nadjačale Hrvatice rezultatom 34:23.

Na otvaranju Europskog prvenstva u Danskoj Hrvatska je iznenadila Mađarsku 24:22, dok su Nizozemke u susretu sa Srbijom na odmor otišle s prednošću 15:9. U drugom dijelu rukometašice Srbije preokrenule su rezultat i došle do pobjede 29:25.

Mogu li Hrvatice u nedjelju, 6. prosinca u 18 sati i 15 minuta u Sydbank areni u Koldingu napraviti još jedno iznenađenje i pobijediti aktualne svjetske prvakinje?

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content