HVALEVRIJEDNA AKCIJA Motomrazovi ni ove godine nisu iznevjerili očekivanja mališana u osječkim domovima

A jesi ti pravi Djed Mraz? – upitao je maleni trogodišnjak iz osječkog Dječjeg doma “Klasje” kada su se na ulazu pojavili Motomrazovi na svojim motorima i u crvenim odijelima.

-Pa naravno da sam pravi i donio sam vam puno puno darova, ho ho ho – odgovorio je veselo Zdravko Bošnjak, predsjednik Moto kluba Osijek, što je izazvalo oduševljenje dječice koja su radosno zapljeskala, a na njihovim licima vidjela se sva nastrpljivost i sreća dok su iščekivali svoje poklone.

-Žao nam je što smo danas mogli posjetiti samo Dječji dom Klasje, iako ima još izmiještenih objekata u koje smo ranijih godina također odlazili, ali ove to nismo mogli zbog korona situacije. No, svako dijete Doma Klasje kao i Doma za odgoj djece i mladeži je dobilo isti paket – istaknuo je Bošnjak.

Ovu hvalevrijednu akciju koja unosi radost u srce svakog mališana, članovi Moto kluba Osijek provode već 19 godina uzastopno.

-Najstariji smo klub jugoistočne Europe, osnovani smo 1974. godine, a i Mrazovi i Zeke potekli su iz grada na Dravi. Imamo sponzore koji nas prate kroz cijelu godinu, a imamo i prijatelje iz cijele Europe pa i svijeta koje smo stekli prelazeći po 16 tisuća kilometara godišnje na dva kotača. Svi oni su uz nas i podržavaju naše akcije, a odjek i umreženost s “ljudima dobre volje” na europskoj i svjetskoj razini za nas znači jako puno – ističe Bošnjak dodajući kako i sami članovi novčano doprinose darivanju štićenika.

-Da, došli smo obradovat mališane, cijela godina nam je takva kakva je, ne možemo se družiti kao ranijh godina, ali to je neopisiv doživljaj i za njih i za nas i nadamo se kako ćemo tu zajedničku sreću i veselje dijeliti i nadalje – dodao je za kraj.

Motomrazovima i Motomrazicama na njihovoj humanoj i nesebičnoj akciji zahvalila je predsjednica podružnice Marija Ozanovac, koja je istaknula 19-godišnju suradnju Dječjeg doma “Klasje” s članovima i članicama Moto kluba Osijek, a koja je unazad nekoliko godina proširena i na Dom za odgoj djece i mladeži.

-Prekrasna akcija na radost djece koja njihov dolazak uvijek iščekuju s nestrpljenjem. Ne samo njihova odijela, već i motori na kojima se zajedno slikaju, za njih su nezaboravan doživljaj. Ove godine u domovima imamo 105 djece i svako je dijete dobilo paket, a još su nam Motomrazovi i Motomrazice dodatno darivali jabuke i mnoštvo igračaka – istaknula je Ozanovac.

Premda su ranijih godina Motomrazovi završavali svoju akciju druženjem s djecom i građanima na osječkom Trgu A. Starčević, zbog epidemioloških mjera ovaj puta su to morali otkazati, ali njihova srca ostala su ispunjena veselim licima mališana koje su i ove godine obradovali i u njihove domove unijeli božićno rasploženje.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content