Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina 43.228,00 kuna za djelovanje volonterskog kluba koji se bavi humanitarnim radom

Industrijsko-obrtnička škola Slatina partner je na projektu „Školska volonterska zajednica-snaga za održivi razvoj“ čiji je nositelj Volonterski centar Zagreb. Ostali partneri su OŠ Josipa Kozarca iz Slatine, OŠ Augusta Šenoe iz Zagreba, IX. Gimnazija iz Zagreba, Udruga HUM i Udruga Oaza iz Zagreba. Već treću godinu u školi djeluje Volonterski klub koji ima 25 aktivnih članova, a na početku školske 2020./2021. godine u Godišnji plan i program rada škole uključen je i Kurikulum školskog volontiranja, čija je izrada također dio navedenog projekta. Ukupna vrijednost projekta je 1.225.223,44 kuna, a Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina dodijeljeno je 43.228,00 kuna za opremanje prostora Volonterskog kluba, troškove provedbe edukativnih radionica o volontiranju i provedbu volonterskih akcija.

Do sada je na opremanje prostora Volonterskog kluba koji je smješten u sklopu školske knjižnice utrošeno 31.955,51 kuna za kupnju računala, fotokopirnog stroja, projektora i platna, dva otvorena ormara i jedan ormar s ladicama za pohranu materijala za provođenje volonterskih aktivnosti i akcija. Preostala sredstva bit će utrošena za nabavu materijala za provođenje planiranih projektnih akcija i aktivnosti. Koordinatorica provedbe projekta i voditeljica Volonterskog kluba je knjižničarka Svjetlana Dupan.

Volonterske akcije uglavnom su bazirane na humanitarnom djelovanju za djecu Afrike u sklopu programa Škole za Afriku i nezbrinutu djecu u Republici Hrvatskoj, uređenje školskog vrta i različite ekološke akcije. Cilj je učenike senzibilizirati za potrebe najranjivijih skupina društva, razvoj suosjećanja, tolerancije i multikulturalnost, razvoj ekološke svijesti i održivi razvoj, educirati ih o volontiranju i volonterstvu te aktivnom životu i doprinosu lokalnoj zajednici.

(IOŠ Slatina, sd, Facebook)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content