“ISPIŠIMO ČAROLIJU BOŽIĆA” Županijski volonterski centar KrEdA pokrenuo inicijativu s ciljem poticanja međugeneracijske solidarnosti

Županijski volonterski centar KrEdA ovog je prosinca na području Virovitičko–podravske županije pokrenuo inicijativu “Ispišimo čaroliju Božića”.

Riječ je o inicijativi čiji je cilj tijekom Adventa u ovom “novom normalnom” vremenu potaknuti međugeneracijsku solidarnost, a glavna je ideja da djeca lokalnih osnovnih škola pišu pisma korisnicima domova za starije i nemoćne osobe te im na taj način uljepšaju ovo predblagdansko vrijeme.

Inicijativi su se priključili učenici i učitelji Osnovne škole Suhopolje, Područne škole Cabuna, Područne škole Levinovac, Katoličke osnovne škole u Virovitici, Osnovne škole Eugena Kumičića u Slatini, Područne škole Okrugljača i Područne škole Bušetina, koji su izradili i poslali više od stotinu čestitki i pisama na nekoliko adresa domova za starije i nemoćne na području naše županije. Ovu je inicijativu podržala i Hrvatska pošta koja je u tu svrhu donirala poštanske markice.

Iz Centra ističu kako je ovu ideju potakla činjenica da ove godine svi živimo u posebnim okolnostima, a kriza koja je pogodila cijeli svijet, vjerojatno je najveći utjecaj imala na najranjivije skupine društva. Potaknuti time, odlučili su pokrenuti inicijativu i probuditi međugeneracijsku solidarnost, povezati različite generacije, potaknuti djecu na male znakove ljubavi i pažnje prema osobama treće životne dobi, ali i unijeti malo radosti, barem u ovo predblagdansko vrijeme.

Županijski volonterski centar KrEdA počeo je djelovati početkom ove godine zahvaljujući podršci Virovitičko–podravske županije i Općine Suhopolje. Njihovi su volonteri već sudjelovali u nekoliko volonterskih projekata i akcija. Od početka “korona krize” u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Virovitica obilazili su starije, nemoćne i bolesne sumještane te im dostavljali hranu, lijekove i druge potrepštine, kako bi oni ostali sigurni i zaštićeni. U suradnji s nekoliko općina s područja županije održali su predavanja i radionice s ciljem popularizacije volonterskog pokreta namijenjene udrugama i školama, a isto planiraju nastaviti i u nadolazećoj godini, koja će, nadaju se, biti bolja od protekle i omogućiti rad na još više projekata.

Inicijativa “Ispišimo čaroliju Božića” još je jedna u nizu kojom pozivaju sve na međusobnu solidarnost, empatiju i pomaganje.

(www.icv.hr, KrEdA)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content