Koronavirus u VPŽ: Od posljedica infekcije COVIDOM-19 preminula tri muškarca, imamo 35 novozaraženih

Tri muškarca, dvojica 1947., te jedan 1966. godište, preminula su uslijed infekcije COVIDOM-19, a pritom su imali i brojne komorbiditete, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

S navedenih troje preminulih, od kojih su dvojica umrli u Općoj bolnici Virovitica, a jedan u KBC-u Osijek, broj preminulih od COVIDA-19 na području Virovitičko-podravske županije, od početka epidemije, narastao je na 74.

U posljednja 24 sata, testirane su 93 osobe, u obradi je još njih 14, ali 35-ero je pozitivno na virus SARS-CoV-2. Uglavnom se radi o osobama muškog spola, njih 21. Novopozitivni dolaze s područja sljedećih općina i gradova – Virovitica (9), Slatina (9), Pitomača (4), Čađavica (4), Suhopolje (3), Špišić Bukovica (2), Lukač (1), Sopje (1), Gradina (1), Orahovica (1).

Na bolničkom liječenju u OB Virovitica nalazi se ukupno 51 COVID-19 pozitivan pacijent od kojih je jedan na respiratoru. U KBC-u Osijek su dva pacijenta s područja VPŽ. Od početka epidemije koronavirusa, na području Virovitičko-podravske županije, virusom SARS-CoV 2 se zarazilo 2.830 osoba. Nažalost, sedamdeset i četiri osobe su preminule od posljedica infekcije COVIDOM-19.

Iz Stožera civilne zaštite VPŽ, apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera.

(www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content