KORONAVIRUS U OBŽ Novopozitivnih 129 osoba, preminulo sedam

U zadnja 24 sata, za područje Osječko-baranjske županije, na koronavirus je testiran 371 uzorak od kojih je 129 bilo pozitivno, izvijestio je danas Stožer civilne zaštite OBŽ. Najviše novopozitivnih osoba ima na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (51), a slijede područja gradova/općina Našice(18) Valpovo(10),Čepin (7),Antunovac i Belišće (po 6), Donji Miholjac i Đakovo (po 5), Beli Manastir (4), Bilje i Erdut (po 3), Đurđenovac, Petrijevci i Vuka (po 2) te Donja Motičina, Ernestinovo, Kneževi Vinogradi, Koška i Semeljci (po 1).

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 259 osoba oboljelih od Covida-19, od kojih je 197 u Kliničkom bolničkom centru Osijek, a 40 pacijenata nalazi se na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 62 pacijenta s tim oboljenjem. U zadnja 24 sata u KBC Osijek i OŽB Našice preminulo je sedam osoba, od kojih je najstarija rođena 1933., a najmlađa 1965. godine. Uz Covid-19 imali su i druga oboljenja. Na području županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 2.801 osoba.

Policija je provela 25 provjera osoba u samoizolaciji. U 21 samoinicijativnoj provjeri sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi, međutim četiri dojave građana pokazale su se točnima.Kršenja mjere samoizolacije utvrđena u dva slučaja u Osijeku te po jedan u Donjem Miholjcu i Našicama. Policijski službenici obavili su i 98 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera. (www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content