Koronavirus u OBŽ: Testirano 579 uzoraka, novozaraženih 243, preminulo osam osoba

U zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano ukupno 579 uzoraka od kojih je 243 bilo pozitivno.

Novopozitivnih ima iz čak 75 naselja Osječko-baranjske županije, a najviše ih je s područja grada Osijeka i prigradskih naselja, njih 88. Slijede područja gradova i općina: Našice (17), Đakovo i Valpovo (12), Beli Manastir, Belišće i Bizovac (11), Čepin (9), Bilje i Donji Miholjac (po 6), Darda, Đurđenovac, Erdut, Koška, Marijanci, Petrijevci, Popovac i Semeljci (po 4), Antunovac i Čeminac (po 3), Ernestinovo, Kneževi Vinogradi, Magadenovac, Petlovac, Podgorač, Viljevo i Vuka (po 2) te Donja Motičina, Draž, Drenje, Gorjani, Levanjska Varoš, Punitovci, Satnica Đakovačka i Šodolovci (po 1).

Hospitalizirana je ukupno 251 osoba oboljela od COVIDA-19, i to 197 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 41 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice na liječenju su 54 COVID pacijenta.

Osam osoba s područja Osječko-baranjske županije oboljelih od koronavirusa, preminulo je u zadnja 24 sata. Najstarija preminula osoba rođena je 1929. godine, a najmlađa 1951. godine, a uz COVID-19 imali su i druge komorbiditete.

U samoizolaciji se na području OBŽ trenutno nalazi ukupno 2.515 osoba.

Policija je provela 46 provjera osoba u samoizolaciji, od kojih četiri po dojavi građana. Čak tri su bile točne, s tim da su u dva slučaja kršenja utvrđena u Osijeku te jedno u Našicama. Policijski službenici obavili su i 112 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 48 nadzora provođenja epidemioloških mjera, najviše u prodavaonicama i trgovinama (21) te trgovačkim centrima (8), a utvrdili su jednu nepravilnost za koju su izrekli upozorenje i naložili njeno otklanjanje.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje OBŽ Sanda Filipović istaknula je kako se u osnovnim školama, kojima je osnivač OBŽ, nastava od početka ovog tjedna pa do zimskog odmora, opet provode u školi. Izuzetak je šest osnovnih škola koje su se zbog prostornih uvjeta još ranije opredijelile za B model nastave, što i sada provode, dok srednje škole nastavljaju provođenje nastave na daljinu.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content