Koronavirus u VPŽ: Preminula dva muškarca, nikad više hospitaliziranih, u bolnicama u Virovitici i Osijeku ih je čak 54

Dvojica pozitivnih COVID-19 pacijenata (1932. i 1948. godište) preminuli su u KBC-u Osijek i Virovitičkoj bolnici, te je tako broj preminulih s područja VPŽ, od početka epidemije, narastao na 53, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

Obojica preminulih, uz infekciju COVIDOM-19, imali su i brojne komorbiditete. Inače, broj hospitaliziranih u posljednjem 24-satnom razdoblju je najveći do sada. Čak 54 osobe su hospitalizirane, njih 50 u Općoj bolnici Virovitica, a četvero ih je u KBC-u Osijek.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije, bilježimo 36 novopozitivnih na virus SARS-CoV-2. Testirano ih je 110, a u obradi je još njih trinaestero. Osobe ženskog spola su u većini, od 36 ih je 25. I nadalje je udio osoba srednje životne dobi najzastupljeniji u statistici novozaraženih (19). Osoba starije životne dobi je sedmero, mlađih je osmero, dvoje su djeca. Za 23 osobe je poznato od kuda dolaze: Virovitica (8), Pitomača (6), Slatina (5), Špišić Bukovica (3), Suhopolje (1), Orahovica (1), Čačinci (1), Crnac (1).

Od početka koronavirusa, na području Virovitičko-podravske županije, koronavirusom se zarazilo 2.397 osoba. Nažalost, pedeset i tri osobe su preminule od posljedica infekcije COVIDOM-19.

Iz Stožera civilne zaštite VPŽ, apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera.

(www.vpz.hr, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content