KORONAVIRUS U VPŽ: U posljednja 24 sata 36 novozaraženih osoba, jedna ženska osoba preminula

Nakon nekoliko dana u kojima smo na području Virovitičko-podravske županije bilježili više od 50 zaraženih dnevno, u posljednja 24 sata prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ taj se broj zaustavio na 36, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Testirano je 110 osoba, pozitivnih je 39, od čega troje nije s područja naše županije, a njih 12 je još u obradi. Nažalost, preminula je jedna ženska osoba 1955. godišta koja je uz COVID-19 imala i brojne komorbiditete. Od njih 36, 23 su osobe muškog, a 13 ženskog spola. Osobe srednje životne dobi su dominantne u današnjoj bilanci, njih 19, mlađih osoba je 11, četvero je starijih, a dvoje su djeca.

Novozaraženih 28 kojima je detektirano područje življenja, dolaze iz sljedećih općina i gradova – Virovitica (10), Pitomača (5), Slatina (3), Špišić Bukovica (3), Suhopolje (2), Nova Bukovica (2), Čađavica (1), Zdenci (1), Orahovica (1). Za ostalih osmero, djelatnici zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ, tek trebaju utvrditi od kuda su. S područja naše županije 49 osoba je hospitalizirano. Njih 44 je u Općoj bolnici Virovitica, a petero u KBC-u Osijek.

Od početka epidemije koronavirusa na području Virovitičko-podravske županije koronavirusom se zarazilo 2.338 osoba, a njih četrdeset i osmero je preminulo. Iz Stožera civilne zaštite VPŽ apeliraju na odgovorno ponašanje i poštivanje epidemioloških mjera. (www.vpz.hr, Fotografija/Ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content