KUGLANJEM DO ZDRAVLJA Kuglački savez VPŽ pozvao umirovljenike da im se pridruže

Umirovljenici su se požalili da im je korona poremetila i promijenila mnogo toga u životu, posebno u prvim mjesecima pandemije. Ove godine stopirana su brojna kulturna, sportska i društvena događanja. Izostala su tako i razna druženja umirovljenika, kao i njihovi već tradicionalni sportski susreti. Nije im stoga preostalo ništa drugo nego se okrenuti šetnjama u prirodi i vožnji bicikla. Već je dobro poznato koliko je umirovljenicima bitna tjelesna aktivnost u cilju održavanja zdravlja i funkcionalnih sposobnosti, pa tako oni koji se bave rekreativnim tjelesnim aktivnostima izražavaju veće zadovoljstvo životom. Za sve one kojima „obična“ rekreacija nije dovoljna, postoji jedan vrlo zanimljiv sport u kojemu su, barem što se tiče grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije, upravo najzastupljeniji umirovljenici.

– Nakon mojeg pristupanja Udruzi umirovljenika grada Virovitice, pod tadašnjim predsjedanjem danas pokojnog Vlade Moslavca, uveli smo kuglanje kao rekreacijski sport za umirovljenike. Nakon svega četiri godine već smo organizirali igre koje su bile na razini cijele Hrvatske, prisustvovalo im je više od tisuću umirovljenika iz svih krajeva Lijepe Naše, što je bio fantastičan doživljaj. Tadašnji treninzi održavali su se u dvorcu Pejačević, budući da je bilo dosta jeftino i dovoljno prostora za druženje – prisjetio se kuglačkih početaka predsjednik Kuglačkog saveza VPŽ Stipan Gojević Zrnić.

Iskoristio je ovu priliku te pozvao sve zainteresirane umirovljenike da se jave u TVIN-ovu kuglanu u Virovitici ili njemu osobno na broj mobitela 098/900-0305 kako bi dogovorili daljnju suradnju.

– Dobrodošli su svi zainteresirani umirovljenici. Oni su sada prvenstveno bazirani na zabave, ali ovo im može poslužiti kao odlična rekreacija. Kuglač je na stazi sam, bori se sam za sebe i svaki srušen čunj je samo njegov uspjeh. Ima li nešto bolje od toga kada sam svojom zaslugom ostvariš neki dobar rezultat?! – zaključio je Gojević Zrnić.

(www.icv.hr, ts, mra)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content