NA ICV RADIJU Budite uz izravan prijenos mise iz virovitičke crkve svake nedjelje u 9 sati

Svake nedjelje do Božića, nedjeljnu misu u 9 sati iz župne crkve sv. Roka u Virovitici vjernici mogu pratiti izravnim prijenosom putem ICV radija Virovitice, kao i streaminga na www.icv.hr/radio. Izravan prijenos omogućio je mnogima koji ne mogu do crkve, koji su stariji i bolesni, onima u izolaciji i samoizolaciji, da na ovaj način ispune svoje duhovne potrebe.

Župnik fra Bernard Barbarić podsjetio je vjernike da za vrijeme adventa, u kojem se slave i mise zornice, svaka misa tijekom tjedna “vrijedi” kao nedjeljna, s obzirom na aktualnu situaciju vezanu uz koronavirus. Ujedno, večernja misa u 18.30 sati subotom svakog će se adventa, odnosno, do kraja epidemioloških mjera, slaviti kao nedjeljna.

Budući da nema velikih ispovijedi u crkvi ove godine, vjernici se mogu ispovjediti svakim danom do 20. prosinca.

-Ispovijedamo, dakle, za vrijeme zornica, u šest i sedam sati ujutro te svakim radnim danom od 16 do 19 sati. Molimo vjernike da iskoriste te termine jer nakon 20. prosinca nećemo moći biti u mogućnosti ispovijedati – rekao je fra Bernard Barbarić. Virovitički franjevci uz župu u Virovitici, naime, mise služe i u Okrugljači, Koriji, Špišić Bukovici, Bušetini, a samo ih je trojica, koja na ovim filijalama vode i sprovode te mise zadušnice.

(www.icv.hr, mlo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content