Na području Osječko-baranjske županije 233 novih slučajeva zaraze, preminulo devet osoba

U zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano ukupno 575 uzoraka od kojih je 233 novopozitivnih, iz čak 49 naselja na području Osječko-baranjske županije.

Najviše novozaraženih je na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (98), a slijede područja gradova i općina: Našice (22), Valpovo (19), Čepin (15), Beli Manastir (12), Đakovo (11), Donji Miholjac (7), Belišće i Darda (po 5), Antunovac, Bilje, Đurđenovac, Erdut i Jagodnjak (po 4).

Po dvije novooboljele osobe imaju Donja Motičina, Kneževi Vinogradi, Koška i Šodolovci, a po jednu Bizovac, Čeminac, Draž, Ernestinovo, Marijanci, Petlovac, Petrijevci, Podgorač, Satnica Đakovačka, Trnava i Vladislavci.

Hospitalizirano je ukupno 244 osoba oboljelih od COVIDA-19, i to 187 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (47 na respiratoru), dok je u Opću županijsku bolnicu Našice smješteno 57 Covid pacijenata.

U zadnja 24 sata u KBC Osijek i OŽB Našice preminulo je devet osoba s područja Osječko-baranjske županije. Preminuli su bili u dobi od 60 do 88 godina, a uz COVID-19 imali su i druga oboljenja.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 2.562 osobe.

Policija je provjeravala 33 osobe kojima je određena mjera samoizolacije. U 31 samoinicijativnoj provjeri sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi, a postupajući po dvije dojave građana (u Osijeku i Antunovcu) utvrđeno je kršenje te mjere. Policijski službenici obavili su i 94 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera.

(www.icv.hr, tj, foto: ilustracija, T. Szabo)

Povezane vijesti

Skip to content