ODLAZAK LEGENDE Od posljedica koronavirusa umro bivši nogometni izbornik Otto Barić

U Zagrebu je u 88. godini života od posljedica zaraze koronavirusom preminuo nekadašnji nogometaš i trener Otto Barić. Rođen je 1933. godine u Plasnicama kraj Klagenfurta u Austriji. Prošao je Dinamovu nogometnu školu, a kao senior igrao je za Lokomotivu i Metalac. Veći dio trenerske karijere vodio je austrijske klubove te osvojio osam naslova prvaka s Innsbruckom, bečkim Rapidom, Sturmom iz Graza i Salzburgom. S Rapidom je igrao u finalu Kupa pobjednika kupova 1985., a sa Salzburgom finale Kupa UEFA 1994. godine.

Sa zagrebačkim Dinamom je 1997. godine osvojio naslov prvaka i kup. Te sezone Dinamo je u prvenstvu imao u 30 utakmica 26 pobjeda, 3 remija i jedan poraz. Jedino je suhopoljska Mladost 127 imala pozitivan omjer s Dinamom. U zagrebačkom ogledu pobijedila je 3:2, a na suhopoljskom stadionu Park bilo je 1:1.

Uz niz hrvatskih i austrijskih klubova vodio je hrvatsku, austrijsku i albansku reprezentaciju. S hrvatskom reprezentacijom plasirao se na Euro 2004. u Portugalu. U jakoj skupini Hrvatska je remizirala sa Švicarskom 0:0 i Francuskom 2:2, te je poražena od Engleske 4:2.

Svima je ostao u sjećanju njegov odgovor što mu još treba za uspjeh:

– Trebaju mi još dva igrača – obično bi odgovorio “Herr Otto” (www.icv.hr, mš, foto: screenshot Youtube)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content