Općina Čačinci za pomoć potresom pogođenim područjima izdvaja 20 tisuća kuna

Katastrofalni potres koji je prije nekoliko dana uništio Petrinju, te nanio strašne štete u Glini i Sisku ujedinio je i na noge digao čitavu zemlju. Općina Čačinci pridružila se nizu općina i gradova koji organiziraju prikupljanje humanitarne pomoći i smještaj za obitelji koje su ostali bez krova nad glavom, ali i šalju ono što je trenutno najvažnije – novac potreban za saniranje štete i početak obnove.

U tom smislu Općina Čačinci je odlučila uplatiti 20.000,00 kuna za pomoć stradalima u razornom potresu.

– Ovo je najmanje što smo u ovom teškom trenutku mogli učiniti za stanovništvo Banovine s kojima mještani Općine Čačinci zasigurno suosjećaju. Otkazujemo određene planirane aktivnosti i sredstva preusmjeravamo ljudima u potrebi – rekao je načelnik Mirko Mališ.

A koliko stanovnici naše općine suosjećaju najbolje govori odaziv na prikupljanje humanitarne pomoći koji se već drugi dan vrši u prostoru Osnovne škole u Čačincima.

– Koristim ovu priliku zahvaliti svima onima koji su bili u mogućnosti donirati, ali jednako tako na bilo koji drugi način pomoći u ovoj velikoj nesreći koja je zadesila stanovnike potresom najpogođenijih područja – rekao je Alen Jurenac, načelnik SCZ Općine Čačinci. (Općina Čačinci)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content