Općina Sopje nastavlja pomagati mlade obitelji pri kupnji prve nekretnine

Općina Sopje, osim što ulažu u izgradnju infrastrukture, misli i na mlade. Natječaj, kroz koji Općina Sopje pomaže mladim obiteljima s područja Sopje, proveden je kroz dvije podmjere, za kupnju prve nekretnine te za poboljšanje kvalitete standarda života u rekonstrukciji postojeće nekretnine. Uvjet natječaja bio je da barem jedan od supružnika ima manje od 35 godina i da oboje imaju prebivalište na području općine Sopje. Korisnik je dužan svake godine (u razdoblju od 5 godina) do 31. prosinca dostaviti Općini Sopje dokaz o prebivalištu na adresi sufinanciranja.

Prve ugovore s korisnicima potpora načelnik Općine Sopje Berislav Androš potpisao je u prosincu 2019. godine, ta praksa nastavljena je i u ovoj godini, a natječaji ići i ubuduće. Potpore za kupnju prve nekretnine iznose do 20.000 kuna, dok za uređenje i adaptaciju postojećeg stambenog objekta 10.000 kuna.

– Mi smo među prvima u Hrvatskoj krenuli sa ovim potporama, sve s ciljem kako bi naše mlade zadržali u našoj općini. Drago mi je što su i ostale lokalne zajednice na našoj županije to prepoznale i krenule našim stopama te se uključile u davanje istih ili sličnih potpora, jer smatram da je sve više odličnih uvjeta za ostanak mladih u ruralnim krajevima, tu su novi vrtići, škole… Prvu godinu imali smo osam obitelji koje su iskoristili ovu potporu, ove godine samo potpisali ugovore s tri obitelji, a i iduće godine nastavljamo s potporom – istaknuo je načelnik Androš.

Također, ovaj tjedan načelnik Androš je u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije potpisao ugovor vrijednosti 200 tisuća kuna za neke od već realiziranih projekata na području općine, te će se ta financijska sredstva prenamijeniti za neke druge, nove projekte.

(www.icv.hr, adf)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content