Orahovački osnovci “video priredbom” poslali poruku božićnog zajedništva, osmijeha, mira i ljubavi

Ova 2020. jedna je posebna priča, morali smo se naviknuti na tzv. “novo normalno”. Ali djeca ne smiju to osjetiti, ona su dar Božji kojem ne smijemo skidati osmijeh s lica.

Upravo tim vođena, Osnovna škola “Ivane Brlić-Mažuranić” Orahovica napravila je baš takvu posebnu priču. Naime, orahovački osnovci svake godine pripreme odličnu božićnu priredbu kojom na najljepši mogući način svima uljepšaju blagdane. Ove godine zbog poznatih razloga to nije bilo moguće, no za ovu školu sve je moguće pa su tako napravili priredbu na vrhunski način, predstavivši ju svima putem videa.

-Dragi učenici, učitelji i roditelji. Iza nas je jedna duga godina kušnje i iznenađenja. To je bio jedan izvrstan način da spoznamo sami sebe, shvatimo vrijednost zdravlja i podrške, vrijednost mira u srcu i ljubavi prema ljudima koji nas okružuju. Poučeni lekcijom koju nam je priuštila 2020. zakoračimo u 2021. vjerujući da sve ono što nije bilo dobro će ostati iza nas, a sve ono što volimo da ćemo čuvati kao blago ovih blagdana – rekla je na početku video priredbe ravnateljica Maja Škraba.

I onda je krenulo, baš kao da gledaš uživo, bilo je tu recitala, igrokaza, plesa, pjevao je školski zbor, svirao tamburaški orkestar, predstavljen tradicionalni Božićni sajam…

-Teško je opisati koliko je trud uloženo u ovu video priču. Zato svim učenicima i učiteljima od srca hvala za ovu priredbu koja će, sigurna sam, vječno svima nama ostati u srcu. Sudjelovali su svi učenici i učitelji matične i područne škole koji su tako prenijeli jednu poruku zajedništva, osmijeha, mira i ljubavi. Naša škola svima od srca želim puno Božjeg blagoslova, sretan Božić te puno zdravlja i sreće u Novoj 2021. godini – zaključila je Škraba.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content