Osječka policija od 710 provjerenih osoba u osobnim i teretnim vozilima, 11 osoba vratila i odbila im ulazak u OBŽ

U protekla 24 sata testirano je 409 uzoraka, s područja Osječko-baranjske županije, a pozitivan nalaz imale su 152 osobe. Najviše novozaraženih je iz Osijeka 35, Đakova 18, Našica i Valpova 11, te Belog Manastira 10.

Trenutno je hospitalizirano ukupno 219 osoba oboljelih od Covida-19. U Kliničkom bolničkom centru Osijek nalazi se 165 Covid pacijenata, od kojih je 45 na respiratoru, a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirane su 54 osobe.

– Primjetan je lagani pad broja hospitaliziranih pacijenata i pacijenata koje infektolozi pregledaju, a taj trend se vidi i po broju bolničkih djelatnika koji su u samoizolaciji. U KBC-u Osijek u vrhuncu epidemije od ukupnog broja djelatnika imali smo 4 posto liječnika i 7 posto medicinskih sestara „izvan stroja“, a sada je ta brojka za oboje skupine oko 2,5 posto. Zahvaljujem građanima Osječko-baranjske županije što poštuju i pridržavaju se propisanih mjera, a ujedno apeliram da još malo izdrže, što nama u bolničkom sustavu puno znači kako bi se malo rasteretili i odmorili jer naši djelatnici mjesecima teško rade – rekao je danas dr. sc. Željko Zubčić, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Osijek.

U protekla 24 sata preminule su dvije osobe, u dobi od 58 i 82 godine.

Na području županije u samoizolaciji se nalazi 3077 osoba, a policija je izvršlila 21 provjeru mjere samoizolacije i utvrdila dva slučaja kršenja izrečenih mjera.
Prema riječima načelnika PU osječko-baranjske Ladislava Becea, od ponoći su ponovno “krenule” propusnice, a policija ih pregledava na 8 punktova: Klisa, Strizivojna, Levanjska Varoš, Ada i Podravska Moslavina, te naplatnim kućicama Osijek, Čepin i Đakovo.
-Od ponoći do 6 sati ujutro kroz punktove je prošlo 591 osobno i teretno vozilo sa 710 osoba od kojih je 11 zatečeno bez propusnice, te im nije dopušten prolazak i vraćeni su nazad – izvijestio je Bece.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content