Počinje cijepljenje i u Osječko-baranjskoj županiji

U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 207 uzoraka od kojih je 56 bilo pozitivno. 26 novopozitivnih osoba ima prebivalište u Osijeku i prigradskim naseljima, osam u Belom Manastiru, troje u Đakovu, dvoje u Našicama i po jedno u Belišću i Valpovu. Od općina, najviše novopozitivnih bilježi Čepin (4), Erdut i Marijanci po tri, a po jednu novooboljelu osobu imaju općine Antunovac, Čeminac, Petrijevci, Semeljci i Gorjani.

Na bolničkom liječenju nalazi se 201 osoba oboljela od Covida-19, od kojih je 161 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (40 na respiratoru), a 47 u Općoj županijskoj bolnici Našice. U zadnja 24 sata u KBC Osijek i OŽB Našice preminulo je troje Covid pozitivnih osoba u dobi od 65 do 79 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi 2.935 osoba, a provjerom policijskih službenika nije utvrđeno niti jedno kršenje mjera, kao ni u 166 nadzora objekata.
Tijekom posljednja 24 sata kontrole propusnica za kretanje građana izvan županije u kojoj imaju prebivalište, djelatnici Policijske uprave osječko-baranjske na osam nadzornih punktova evidentirali su prolazak 1.630 vozila, odnosno 2.270 osoba, od kojih je 7 bilo bez valjane propusnice te im nije dopušten prolazak.

Danas je u osječkom Domu za starije i nemoćne, na Drinskoj, cijepljenjem korisnika započela kampanja “Misli na druge-cijepi se”. Nastavlja se u KBC-u Osijek gdje će se cijepiti medicinsko osoblje za koje je osigurano 105 doza. Ukupno je za korisnike županijskih domova za starije te djelatnike bolnica, osigurano 645 cjepiva. (www.icv.hr, tj)