Počinje cijepljenje i u Osječko-baranjskoj županiji

U zadnja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 207 uzoraka od kojih je 56 bilo pozitivno. 26 novopozitivnih osoba ima prebivalište u Osijeku i prigradskim naseljima, osam u Belom Manastiru, troje u Đakovu, dvoje u Našicama i po jedno u Belišću i Valpovu. Od općina, najviše novopozitivnih bilježi Čepin (4), Erdut i Marijanci po tri, a po jednu novooboljelu osobu imaju općine Antunovac, Čeminac, Petrijevci, Semeljci i Gorjani.

Na bolničkom liječenju nalazi se 201 osoba oboljela od Covida-19, od kojih je 161 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (40 na respiratoru), a 47 u Općoj županijskoj bolnici Našice. U zadnja 24 sata u KBC Osijek i OŽB Našice preminulo je troje Covid pozitivnih osoba u dobi od 65 do 79 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi 2.935 osoba, a provjerom policijskih službenika nije utvrđeno niti jedno kršenje mjera, kao ni u 166 nadzora objekata.
Tijekom posljednja 24 sata kontrole propusnica za kretanje građana izvan županije u kojoj imaju prebivalište, djelatnici Policijske uprave osječko-baranjske na osam nadzornih punktova evidentirali su prolazak 1.630 vozila, odnosno 2.270 osoba, od kojih je 7 bilo bez valjane propusnice te im nije dopušten prolazak.

Danas je u osječkom Domu za starije i nemoćne, na Drinskoj, cijepljenjem korisnika započela kampanja “Misli na druge-cijepi se”. Nastavlja se u KBC-u Osijek gdje će se cijepiti medicinsko osoblje za koje je osigurano 105 doza. Ukupno je za korisnike županijskih domova za starije te djelatnike bolnica, osigurano 645 cjepiva. (www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content