Policija u pretresu kod Slatinčanina (43) pronašla pištolj ručne izrade i drugo oružje

Foto: PU virovitičko-podravska

Proteklog tjedna tijekom slatinski policajci su u pretrazi doma i osobnog automobila 43-godišnjeg Slatinčanina pronašli pištolj ručne izrade, drugo oružje i streljivo.

Naime tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenici Policijske postaje Slatina u suradnji s policijskim službenicima Interventne jedinice policije virovitičko-podravske županije nalogom Županijskog suda u Bjelovaru “pretresli” su muškarčev dom i automobil zbog sumnje u nelegalno posjedovanje oružja.

– Provedenom pretragom u jednom od osobnih automobila pronađena je cijev puškomitraljeza, 14 komada pištoljskog streljiva  call. 357, 45 komada streljiva call. 22 LR, pištolj marke „Browning patent“ nepoznatog kalibra sa pripadajućim streljivom, 37 komada streljiva call. 38 Special, pištolj ručne izrade s optikom i baterijskom lampom, metalnim kundakom i prigušivač – stoji u policijskom priopćenju.

Foto: PU virovitičko-podravska

Slijedi podnošenje kaznene prijave ODO Virovitica i optužni prijedlog Općinskom sudu Virovitica protiv 43-godišnjaka.

Policija je ponovno uputila apel građanima da vrate nelegalno oružje.

– Pozivaju se gađani koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljiva da pozovu najbližu policijsku postaju, gdje će na njihovu kućnu adresu ili mjesto na kojemu se oružje nalazi doći policijski službenik osposobljen za pirotehnička sredstva, koji će oružje i preuzeti. Građani koji dragovoljno predaju nelegalno oružje, streljivo i druga minsko-eksplozivna sredstva neće snositi nikakve prekršajne i kaznene sankcije – ističu iz policije.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)